Продължават бомбрадировките над южни предградия на Бейрут. По-рано днес Израел обяви, че високопоставен служител на

...
Продължават бомбрадировките над южни предградия на Бейрут. По-рано днес Израел обяви, че високопоставен служител на
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Войната е забавила развитието на Газа с близо 70 години

Продължават бомбрадировките над южни предградия на Бейрут. По-рано днес Израел разгласи, че почитан чиновник на „ Хизбула “, за който се очакваше да бъде идващият водач на групировката, е бил погубен при въздушен удар. Очакваше се Хашем Сафидине, авторитетен свещеник в редиците на партията, да наследи Хасан Насрала, който беше убит през септември. От бойната формация нямаше незабавен коментар. По-рано денем израелските военни изравниха със земята постройка в предградията на Бейрут, в която съгласно тях се обитават уреди на „ Хизбула “. 

А в това време, ООН твърди, че израелските управляващи не престават да отказват навлизането на конвои с помощи в северната част на Газа. 

 
Мисията на ЮНИФИЛ съобщава, че продължаващите военни действия продължават да оказват въздействие върху сигурността и сигурността на миротворците. Вчера една от позициите ѝ претърпя обилни вреди по инфраструктурата в резултат на въздушен удар. Не се съобщава за потърпевши. Освен това логистичните конвои, принадлежащи на задачата, се сблъскаха и с ограничавания от страна на израелските военни. Още един път подсещаме на страните за отговорностите им да подсигуряват сигурността и сигурността на личния състав на Организация на обединените нации и да зачитат неприкосновеността на пространствата на Организация на обединените нации когато и да е.
Фархан Хак, представител на Генералния секретар на Организация на обединените нации

А в Газа израелските военни още веднъж заповядаха на палестинците в северния град Бейт Лахия да изоставен домовете си, лечебните заведения и убежищата си. Военните хвърляха предупредителни листовки върху популацията. Северната част на Газа към този момент претърпя най-тежките опустошения по време на войната и е обкръжена от израелските сили от края на предходната година.

 
Моля ви, намерете решение за нас. Ние умираме. Аз съм от Бейт Ханун и съм разселвана от едно място на друго. Децата ни са още дребни. Тук има ранени хора. Не става въпрос единствено за ястие и пиянство. Казваме на всеки арабски водач: палестинският народ желае да живее като другите нации. Нашите деца желаят да живеят и да се учат. Това е втората образователна година, която те губят. 
Умм Мохамед, разселена жена

А в нов отчет на Организация на обединените нации се споделя, че продължаващата война в Газа е забавила развиването на анклава с близо 70 години. Документът е третата социално-икономическа оценка на последствията от войната в Газа. Той е резултат от съдействието сред Икономическата и обществена комисия на Организация на обединените нации за Западна Азия (UNESCWA) и Програмата на Организация на обединените нации за развиване (ПРООН).
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР